Nieuws 2013-2014-2015 ondernemersdiploma beroepsvervoer

Nieuws 2013-2014-2015

 

 • 28 november 2015 by TLEC opleidingen beroepsgoederenvervoer

   

  Het beleid rond het meenemen van hulpmiddelen en naslagwerken is aangepast door het examenbureau. In dit schema zie je welke hulpmiddelen en naslagwerken meegenomen mogen worden door de kandidaat en welke hulpmiddelen en naslagwerken worden verstrekt door de toezichthouder op de examenlocatie. In de materialen mag niet geschreven worden. Verstrekte materialen worden na afloop van het examen weer ingenomen.

  Rekenmachine mogen enkel een simpele niet programmeerbare rekenmachine zijn. Telefoon, tablet en soortgelijk zijn niet toegestaan.

   

 • 28 november 2015 by TLEC opleidingen beroepsgoederenvervoer

   

  Het CBR heeft zijn website vernieuwd en daarmee zijn ook de linkjes die wij op onze website en dergelijke hadden staan niet meer correct. Wij zijn druk bezig met het vervangen van alle links op de website, handleiding, emails en dergelijke. Desondanks kan het voorkomen dat we een linkje vergeten zijn. Lukt iets niet, vind je iets niet, mail je coach dan.

  Tevens heeft het examenbureau de prijzen voor 2016 bekend gemaakt. De examens gaan gemiddeld met 20-25% in prijs omhoog.

   

 • 27 september 2014 by TLEC opleidingen beroepsgoederenvervoer

  De VERN (Vereniging Eigen Rijders Nederland) willen een breder aanbod van opleiders voor het beroepsvervoer uitdragen. De VERN en TLEC zijn hiervoor een samenwerking aangegaan.
  De VERN is mede opgericht om voor de kleine en kwetsbare transportondernemer een gelijkwaardige concurrentiepositie te verwerven ten opzichte van de grotere transportbedrijven. Niet alleen de eigen rijder, maar ook ondernemers met 10 tot 15 vrachtwagens vinden hun weg naar de VERN. VERN heeft met haar vele relaties goede collectieve afspraken gemaakt, waardoor deelnemers veel voordeel kunnen behalen. Zij krijgen zo een bevoorrechte positie en besparen hierdoor veelal duizenden euro's per jaar. Deelname moet je meer opleveren dan dat het je kost!
  Via de website www.vern.nu kun je alle relevante informatie ontdekken over de betreffende producten en diensten.

 • TLEC sponsor voor ???? tijdens GP van Spa 2015
  11 februari 2015 by TLEC opleidingen beroepsgoederenvervoer

  In samenwerking met apex sportsmarketing hebben we een sponsorcontract voor 5 auto's tijdens de Grand Prix van Spa 2015. Tijdens de aankomende tests zal het logo van TLEC ook op de auto's staan. Binnenkort zullen we onthullen om welk team het gaat en natuurlijk foto's van de tests. Ook gaan we nog kaarten weggeven voor de Grand Prix van SPA 2015. Blijf ons volgen via Facebook en Twitter.

   

 • 27 september 2014 by TLEC opleidingen beroepsgoederenvervoer

  Op 25 oktober 2014 om 11 uur houden we een informatie bijeenkomst over het vakdiploma transport en de code 95 in Montfoort. Iedereen die zijn ondernemersdiploma en/of code 95 nog wil halen kan zich kosteloos aanmelden voor deze bijeenkomst. Er zal informatie gegeven worden over de NIWO vergunning, de cursus en het examen voor het vakdiploma transport. Ook zal er een presentatie zijn van de mogelijkheden voor het behalen van je code 95. Uiteraard kun je ook je vragen stellen. Wil je zelf komen, of ken je iemand die graag zou willen komen geef je dan op via dit formulier. Deelname is kosteloos, maar de aangezien de plaatsen beperkt zijn weten we graag wie er komt. Bij grote belangstelling zullen we extra bijeenkomsten organiseren.

 • 15 januari 2014 by TLEC opleidingen beroepsgoederenvervoer

  De planning voor 2105 en 2016 staat online. Kijk hier.

 • 15 januari 2014 by ITO opleidingen beroepsgoederenvervoer

  Vanwege de DAKAR GINAF RALLY POWER sponsering door TLEC en ITO opleidingen is er nu een speciale DAKAR aanbieding voor je code 95. Lees hier verder.

 • Nieuw rekeningnummer examenbureau
  28 november 2013 by tlec opleidingen beroepsgoederenvervoer

  Het examenbureau heeft per 1 december 2013 een nieuw bankrekeningnummer:
  CBR, divisie CCV, afdeling Ondernemersexamens te Rijswijk.
  bankrekening 65.04.60.480
  IBAN-nummer NL65INGB0650460480.
  BIC: INGBNL2A

 • TLEC en ITO sponseren het GINAF POWER RALLY team
  18 november 2013 by tlec opleidingen beroepsgoederenvervoer

  GINAF Rally Power en GINAF Rally Service hebben de vier equipes voor de Dakar Rally 2014 ingevuld. Wuf van Ginkel, Edwin van Ginkel en Jos Smink zijn de mannen van het GRP team.

 • SPOED-OPLEIDINGEN start voortaan 3x per week.
  2 oktober 2013 by tlec opleidingen beroepsgoederenvervoer

  Je kunt bij ons ook terecht voor spoed opleidingen. De spoedopleidingen starten 3x per week. Je kiest zelf hoeveel spoed je hebt. Het snelst kun je de cursus in 2 weken volgen. Maar ook langere periodes zijn mogelijk.

 • TLEC en NIWO gastspreker bij EVO

  13 juli 2013 by tlec opleidingen beroepsgoederenvervoer

  Voorlichtingsbijeenkomst Beroepsgoederenvervoer naast eigen vervoer. Hoe voorkomt u lege vrachtauto's bij eigen vervoer?
  Steeds vaker krijgt EVO de vraag of het mogelijk is om naast eigen vervoer ook goederen voor derden te vervoeren. Dat scheelt namelijk lege ritten, omdat de chauffeur dan bijvoorbeeld op de terugweg ook lading kan meenemen in zijn vrachtauto. Om u te informeren hoe u als eigen vervoerder lege ritten kunt voorkomen door goederen voor derden mee te nemen, organiseert EVO de voorlichtingsbijeenkomst 'Beroepsgoederenvervoer naast eigen vervoer'. Deze bijeenkomst is bedoeld voor de directie en logistiek managers van bedrijven met eigen vervoer die daarnaast aan beroepsgoederenvervoer willen gaan doen.

  De bijeenkomst begint met een uitleg over het verschil tussen eigen vervoer en beroepsgoederenvervoer. Raymond Scherpenisse van NIWO informeert u vervolgens over de vergunning en Ron Niens van TLEC over het vakdiploma Beroepsgoederenvervoer. Na een korte pauze geeft een EVO-bedrijfsadviseur een presentatie over de keuze tussen vervoer zelf doen of uitbesteden. Tot slot legt EVO Bedrijfsjurist Christiaan Kramer uit wat de gevolgen zijn als u naast eigen vervoer ook beroepsgoederenvervoer verricht.

  Neem contact op met het evenementenbureau van EVO, telefoon 079 3467 346 of maak gebruik van het reactieformulier op deze pagina of meld u hier aan voor dit evenement

  Deze bijeenkomst is bedoeld voor de directie en logistiek managers van bedrijven met eigen vervoer die daarnaast aan beroepsgoederenvervoer willen gaan doen.
  Starts: 07/13/2013 1:00PM
  Ends: 2013-09-12:00.000 Duration: 04:00
  EVO Zoetermeer
 • TLEC bij Ondernemend Nederland RTL7

  21 april 2013 by tlec opleidingen beroepsgoederenvervoer

  Het programma Ondernemend Nederland van RTL7 heeft in haar uitzending van 21 april aandacht besteed aan het ondernemersdiploma en TLEC. Bekijk hier het complete filmpje over tlec en het ondernemersdiploma beroepsvervoer.

 • We gaan gewoon door in de zomer !

  20 april 2013 by tlec opleidingen beroepsgoederenvervoer

  Ook in juli en augustus kun je gewoon les volgen bij TLEC. In tegenstelling tot de meeste andere opleiders hebben wij geen zomerstop en staan dus gewoon voor je klaar. Klik hier voor onze planning voor de cursussen vor het ondernemerdiploma

 • Vergunningplichtgrens van 500 naar 0 kg ?

  15 april 2013 by tlec opleidingen beroepsgoederenvervoer

  De Stichting van de Arbeid is van mening dat verdere liberalisering van de Europese transportmarkt op dit moment ongewenst is en dat de Nederlandse regering dit in het kader van overleg over de cabotagewetgeving zou moeten betrekken. Er is een eenduidi- ge interpretatie nodig van alle voor de transportsector relevante wet- en regelgeving, waaronder de cabotagewetgeving.
  De Stichting vraagt het kabinet de volgende punten te realiseren:

  Om de naleving en handhaving van de specifiek voor de transportsector gel- den wet- en regelgeving te bevorderen, wordt de samenwerking tussen alle betrokken inspectiediensten, alsmede de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie versterkt.

  Bij de aanpak van schijnzelfstandigheid wordt de werkingssfeer van de Wet Wegvervoer Goederen (WWG) uitgebreid, waarbij het laadvermogen dat be- palend is voor de noodzaak van een vergunning wordt verlaagd van 500 naar 0 kg.

  De Stichting van de Arbeid dringt aan op afspraken over minimale voorwaar- den waaraan uitzendbureaus moeten voldoen en waarop zij worden getoetst vóór de afgifte van een aanwijzingsbeschikking in het kader van de Wet Wegvervoer Goederen.

  bron: http://www.stvda.nl/~/media/Files/Stvda/Convenanten_Verklaringen/2010_2019/2013/20130411-sociaal-akkoord.ashx

 • TLEC bij Ondernemend Nederland RTL7

  8 april 2013 by tlec opleidingen beroepsgoederenvervoer

  Het programma Ondernemend Nederland van RTL7 besteed in haar uitzending van 21 april om 10 uur op RTL7 aandacht aan het ondernemersdiploma en TLEC. De herhaling van dit programma is op 27 april om 13 uur. Ook via hun website http://www.ondernemendnederland.tv/tv-items gaat de uitzending te zien zijn.

 • SOOB nu ook voor E-learning

  8 april 2013 by tlec opleidingen beroepsgoederenvervoer

  TLEC was al gecertificeerd door KIWA om voor de klassikale cursussen de SOOB subsidie te kunnen verzorgen voor wie daarvoor in aanmerking kan komen. Vanaf april 2013 kunnen wij ook de e-learning (thuisstudie) cursus in aanmerking laten komen voor de SOOB regeling.

 • Nederlandse exporteurs verwachten fikse groei

  8 april 2013 by logistiek.nl

  De Nederlandse exporteurs zijn positief. Zij verwachten een groei van 9 procent in 2013. De groei moet vooral komen van buiten Europa. Voor Zuid Europese landen wordt opnieuw krimp verwacht. De positieve verwachting voor het komende jaar is hoger dan 2012. Vorig jaar noteerden de exporteurs een groei van 7 procent. zo blijkt uit de vijftiende editie Trends in Export van Atradius en Fenedex.. Bijna 47 procent van de exporterende bedrijven betrad vorig jaar nieuwe exportmarkten. "De export heeft in 2012 een mooie groei laten zien en fungeert nog steeds als een aanjager van de Nederlandse economie", aldus Bart Jan Koopman, directeur van Fenedex. "De verwachtingen voor 2013 zijn met een groei van 9 procent behoorlijk positief. Wel zien we dat exporteurs hierbij hun blikveld verbreden naar landen buiten de Europese Unie." Lees verder

 • PROEF MET EXAMENS F EN C VIA COMPUTER

  8 april 2013 by tlec opleidingen beroepsgoederenvervoer

  Het examenbureau is voornemens om medio mei een proef te doen met de examens F en C via de computer. Zij zijn op zoek naar proefkandidaten hiervoor. Een ieder die hier aan wilt meedoen verzoeken wij ons te mailen (info@tlec.nl). Degene die via het examenbureau de mogelijkheid krijgt om hieraan mee te doen, zullen wij het examen vergoeden.

 • Eis werkgeversverklaring beroepsvervoer blijft bestaan

  7 februari 2013 by tlec opleidingen beroepsgoederenvervoer

  De minister van Infrastructuur en Milieu heeft de toegezegde evaluatie van de Wet wegvervoer goederen (WWG) aan de Tweede Kamer aangeboden. Gezien de resultaten heeft de minister besloten de WWG niet te wijzigen.

  De WWG is op 1 mei 2009 in werking getreden. Op verzoek van de Tweede Kamer is na twee jaar een evaluatie uitgevoerd naar een aantal onderdelen van de wet. Deze onderdelen betreffen de eis van dienstbetrekking, de ondergrens van de vergunningplicht voor beroepsgoederenvervoer en de mede-aansprakelijkheid van verlader voor overbelading van een vrachtwagen.

  Gezien de resultaten van deze evaluatie heeft de minister besloten geen wijzigingen aan te brengen in de WWG.
  De ondergrens voor de vergunningplicht blijft in Nederland bij 500 kilogram laadvermogen.
  De eis van dienstbetrekking blijft gehandhaafd. Deze houdt in dat het een vervoerder verboden is vervoer te verrichten met gebruikmaking van chauffeurs die niet bij hem in dienst zijn. Er bestaat nog geen goede oplossing voor zzp-ers zonder eigen vrachtauto, die hen bescherming biedt tegen betaling onder het CAO-loon.
  De mede-aansprakelijkheid van de verlader voor overbelading blijft.

  De Tweede Kamer heeft hier inmiddels mee ingestemd.Lees meer:
  Brief aan de Tweede Kamer: Evaluatie Wet wegvervoer goederen
  Rapport: Evaluatie Wet wegvervoer goederen

 • ING: uitdagend jaar sector transport en logistiek

  31 januari 2013 by logistiek.nl

  Het totale volume stabiliseert zich in 2013 per saldo bij een licht stijgende omzet (2 procent), maar de financiële positie blijft kwetsbaar. Overtuigende marktverbetering volgt naar verwachting pas tegen het einde van het jaar. Dat stelt ING vast in haar kwartaalbericht Transport & Logistiek.

  De bank spreekt over een "uitdagend jaar"voor de transport- en logistieke sector. Door eenzijdige focus op efficiëntie en de moeilijke marktomstandigheden is de druk op de vervoersprijs groot, aldus de bank. Om meer te kunnen profiteren van internationale groei en de rentabiliteit te verbeteren is meer aandacht voor creatieve en innovatieve logistieke oplossingen nodig. Machiel Bode, sectormanager transport en logistiek: "In een kostengestuurde branche als transport en logistiek is efficiëntie cruciaal. Toch is het voor verbetering van de winstgevendheid belangrijk dat er ook aan vernieuwing van de dienstverlening wordt gewerkt. Multimodaal vervoer, het overnemen van E-fulfillment en logistieke diensten met dynamische planning zijn hier voorbeelden van." Ook investeringen in ict wordt als belangrijk punt genoemd.

   

  Wegtransport

  Door dalende vraag in de detailhandel en de bouw zal het vrachtvolume in het wegtransport ook in 2013 naar verwachting nog licht teruglopen (-0,5%). Het afkalvende internationale marktaandeel speelt hier ook in mee. Hoewel de concentratie – los van de eigen rijders- langzaam toeneemt, blijft de onderlinge concurrentiedruk groot. Met onder andere een CAO-loonsverhoging van 2% wordt ook dit jaar financieel uitdagend. Nederlandse wegtransporteurs moeten het in de toe-komst meer hebben van hoogwaardige logistiek. Voor internationaal opererende bedrijven kan dit inhouden dat ze het vervoer deels uitbesteden, maar de regie wel zelf houden. Positief is de afnemende filedruk.

  Dit maakt betrouwbaardere en efficiëntere planning mogelijk. Een doorbraak in de venstertijdenproblematiek zou hier nog een schep bovenop kunnen doen, is het oordeel van ING.

   

  Logistieke dienstverlening groeit

  Logistieke dienstverlening fungeert als groeimotor van de sector. Het volume groeit dit jaar naar verwachting licht (ca. 1 procent). Belangrijker is echter dat logistieke dienstverlening een hogere toegevoegde waarde creëert, doordat bedrijven hier meer expertise in kwijt kunnen. Bovendien had logistieke dienstverlening de afgelopen jaren duidelijk minder last van stijgende brandstofkosten. Met de verwachte verbetering van de export zal dit segment in 2014 weer naar een hoger groeitempo kunnen schakelen, aldus de bank.

   

  Vracht
  Hoewel Schiphol op passagiersgebied een recordjaar achter de rug heeft (51 miljoen passagiers, +3%) blijft het vrachtvervoer kwakkelen (-3I procent). In 2013 voorziet ING nog een licht krimp om in 2014 weer groei te laten zien.

 • ING: transportsector ruilt krimp in voor nullijn

  31 januari 2013 by logistiek.nl

  De sectoren, groothandel, industrie en transport laten in 2013 een nulgroei zien. Die verwachting spreekt ING uit in haar kwartaalbericht. Alleen de zorg en de agrarische sector groeien in 2013. De groothandel, industrie en de transportsector wisselen de krimp van 2012 in voor nulgroei in 2013. De zeer beperkte exportgroei kan de negatieve effecten van de dalende binnenlandse bestedingen voor deze sectoren maar beperkt compenseren, zo stelt de bank in haar kwartaalrapportage. Door de beperkte groeiverwachtingen in Duitsland en België en de aanhoudende krimp in verschillende Zuid-Europese landen blijft de export dit jaar nog wel groeien, zij het op een lager niveau. Exporteurs moeten kansen dan ook vooral buiten de Eurozone zoeken, is het advies van de bank.

 • Europees transport groeit weer

  7 januari 2013 by logistiek.nl

  Er komen beter tijden aan voor het Europese wegvervoer. Na de dubbele dip in 2012 zullen de BBP en de transportvolumes in 2013 stagneren om in 2014 weer licht te groeien.

  Dat verwacht de International Road Haulage Union (IRU). IRU baseert zich zich op de IRU Road Transport Index. een vergelijkingsmodule van het BBP, de goederentrafieken over de weg en de inschrijvingen van nieuwe vrachtwagens. Deze indexeringsprognose wordt om de drie maanden in 58 landen gedaan.

   

  IRU stelt verder dat de voorspelde dubbelde dip in 2012 is uitgekomen. Na de economische krimp in 2009 daalde de groei in 2012 met 0,3 procent. De BRIC landen (Brazilie, Rusland, India en China) scoorden net vals in 2011 betere cijfers. Zij noteerden in 2012 een groei van 5 procent in BBP, het goederentransport steeg met 6 procent. Voor 2013 worden dezelfde groeicijfers verwacht. Voor Europa verwacht IRU een groei van 0,7 procent om in 2014 verder door te groeien.

   

  Verschil Noord Zuid

  Hoewel de vooruitzichten voor 2013 beter zijn dan vorig jaar, is er een duidelijke scheidslijn tussen Noord en Zuid Europa. Vooral de noordelijke landen (Finland tot Frankrijk) zullen profiteren. Griekenland, Spanje, Portugal en Italië blijven in de greep van daling.

  Volgens Jens Hügel, hoofd duurzame ontwikkeling bij IRU was de dubbele dip te vermijden geweest als Europa beter naar de BRIC landen had gekeken en als de EU naar het advies van de industrie had geluisterd.

 • Fris begin 2013

  1 januari 2013 by tlec opleidingen beroepsgoederenvervoer

  We beginnen weer fris aan 2013. We hebben veel veranderingen doorgevoerd voor 2013. De grootste verandering is wel onze FULL CONTINUE service op onze locatie in Utrecht-Montfoort. We geven vanaf 2013 op deze locatie de modules maandag tot en met zaterdag en dat 48 weken per jaar. Alle modules worden dus elke twee weken herhaald ! En op onze locatie Utrecht-Montfoort geven wij lesdag garantie. Er is geen minimum aantal deelnemers op deze locatie. Bij 1 deelnemer gaat de cursus dus gewoon van start.

  Ook heeft onze website een kleine facelift gehad.

  Wij gaan er weer voor in het nieuwe jaar !

 • Gecertificeerd opleider 2013

  1 januari 2013 by tlec opleidingen beroepsgoederenvervoer

  Sinds 28 oktober 2011 zijn wij erkend als 'Gecertificeerd opleider Transport & Logistiek'.

   

  Ook voor 2013 zijn wij, middels een jaarlijkse externe audit van KIWA, weer gecertificeerd voor 2013.

   

  Hiermee voldoen wij aan de eisen, die zijn gesteld aan de certificering, zoals klachtenregeling, evaluaties, klanttevredenheid, didactische kwaliteit en uniformiteit, extrene en interne communicatie, annuleringsvoorwaarden en slagingspercentages. Op grond daarvan kunt u via http://www.soobsubsidiepunt.nl in aanmerking komen voor SOOB-subsidie. Per module is er tot maximaal 300 euro subsidie mogelijk.

 • SOOB subsidiebeleid per 1 januari 2013

  1 januari 2013

  De SOOB heeft haar beleid voor 2013 aangepast. Lees er meer over via:

  > reglement soob

  > brochure soob

 • EXAMENPRIJZEN PER 1 JANAURI 2013

  1 januari 2013 by tlec opleidingen beroepsgoederenvervoer

  De tarieven voor het examen gaan wijzingen per 1 januari 2013. Op onderstaand link staan de tarieven van alle ondernemersexamens die CCV afneemt.

   

  > examentarieven Ondernemersgetuigschrift / Vakdiploma per 1 januari 2013

TLEC

Contact Algemeen
+31 348 470 894
Contact Adviseur
Ron Niens
+31 646 266 367
ron@tlec.nl