Veel gestelde vragen ondernemersdiploma beroepsvervoer

Veel gestelde vragen

Om je zoveel mogelijk op weg te helpen hebben wij veel gestelde vragen bij elkaar gezet voor je. Hieronder de 10 meest gestelde vragen.

Ander veel gestelde vragen per categorie:


Wanneer krijg ik mijn diploma ?

Nadat u alle modules heeft behaald volgt het diploma (na enkele dagen) vanzelf per post.

Ik heb een examenaanvraag opgestuurd, maar nog steeds niets gehoord.

Wij kunnen u niet helpen, omdat wij geen toegang hebben tot de systemen van het examenbureau. Neem contact met het examenbureau op.

Met welke module moet ik beginnen ?

Dat is een persoonlijke vraag en niet te beantwoorden. Er zijn cursisten die beginnen met de, voor hun, moeilijkste of juist makkelijkste. Er zijn er die beginnen met het dunste boek, of juist het dikste. Er zijn cursisten die beginnen met de module die het eerste volgende in de planning aan de beurt is. Je kunt ook eens door het boekenpakket heen bladeren en beginnen met wat jou het leukst lijkt bijvoorbeeld. Als enige tip kunnen we je meegeven dat je de module wegvervoer goederen en internationaal goederen achter elkaar doet. Die modules hebben veel raakvlakken met elkaar.

Is de cursus moeilijk?

Dat is een persoonlijke vraag, die niet te beantwoorden is door ons. Of iets moeilijk is hangt van de persoon af. Bovendien zijn er verschillende modules. De ene module zul je als moeilijker of makkelijker ervaren dan de anderen. Veel hangt af van je interesse gebied en je voorkennis en ervaring. In het algemeen is de cursus op MBO-4 niveau. In het algemeen vinden cursisten financieel, calculatie en bedrijfsmanagement het meest lastig.

Wat is de boete voor het rijden zonder vergunning?

Het rijden zonder een geldige eurovergunning kan een behoorlijke boete opleveren. Het verrichten van beroepsvervoer zonder een communautaire vergunning levert 120 sanctiepunten op. Als we snel rekenen is dat 3.480 euro (120 punten maal 29 euro). Er moet nog afgerond worden, op hele honderden euro naar beneden. Dus de boete zal uitkomen op 3.400 euro. Overigens kan men een mechanisch hulpmiddel aan brengen of doen aanbrengen op de vrachtauto waarmee de overtreding is gepleegd waardoor wordt verhinderd dat de vrachtauto wordt weggereden, teneinde de overtreding te doen ophouden. Meer informatie over rijden zonder vergunning lees je hier.

Hoe geef ik een lesdatum (verandering) door ?

Geef ons de verandering van lesdagen door via info@tlec.nl

 

Je mag kosteloos je lesdag verplaatsen. Maar geef dit dan uiterlijk de avond voor je lesdag door via de email.

 

Kom nooit zomaar naar een lesdag. Je dient je van te voren wel aangemeld te hebben. Heb je nog geen data vast gezet bij je aanmelding, geef die dan alsnog door via de email.

Op onze website staat altijd de meest recente beschikbare planning voor onze leslocaties.
Waar moet ik op letten bij de keuze van een opleider ?

De kosten per opleider kunnen ook enorm verschillen. Net zoals de kosten van een auto verschillen. De ene auto is de andere ook niet, net als bij een cursus. Je moet dus goed informeren bij een opleider wat je voor de cursusprijs krijgt. Dan kan opeens blijken dat goedkoop duurkoop is. Let op de voglende punten als je prijs en opleider voor de opleiding beroepsgoederenvervoer vergelijking gaat doen:

  • Wat vooor boeken krijg je geleverd. Zijn er lesboeken met voldoende uitleg en voorbeelden. Heb je oefenboeken met daarin oefenvragen en hoeveel oefenvragen krijg je. Zijn de oefenvragen dan ook in de stijl van het examen.
  • Krijg je de antwoorden bij de oefeningen geleverd en hoe uitgebreid is het antwoordmodel. Zit er voldoende extra uitleg bij de antwoordmodellen.
  • Moet je huiswerk opsturen en zo ja, hoe lang duurt het voordat je antwoord krijgt. Vaak kun je, als je geen antwoordmodellen geleverd krijgt, je huiswerk opsturen. Nadeel hiervan is dat je pas uren of dagen later je feedback krijgt over je huiswerk. Beter is om een uitgebreid antwoordmodel te krijgen bij je opleiding, dan kun je namelijk direct zelf je huiswerk nakijken en heb je dus direct feedback. Zeker voor de vakken calculatie en financieel management is dit heel belangrijk.
  • En wat als je vragen hebt tijdens je studie. Kun je dan iemand bereiken per email of telefoon. Hoe lang duurt het voordat je antwoord krijgt op email. En wanneer kun je bellen. Kun je bijvoorbeeld je docent bellen in de avonduren of in het weekend. De meeste studeren namelijk buiten hun eigen werk om en dat is dan in de avonduren en in het weekend. Wel zo makkelijk als je de docent dan in de avond, op zaterdag of op zondag kunt bellen.
  • Volg je een klassikale cursus dan moet je goed opletten of de lessen die je inboekt ook wel doorgaan. Het kan zomaar zijn dat een opleider het recht heeft om een cursus te annuleren of je naar een andere locatie te sturen als er te weinig deelnemers zijn. Vraag dit goed na of dit op de door jouw gewenste locatie van toepassing is. Heb je speciaal vakantie genomen, of heb je bewust gekozen voor een opleider in de buurt, dan kan het dus zomaar zijn dat je vakantie voor niets is opgenomen of dat je achteraf toch verder moet rijden.

 

Dus de prijs voor een opleiding beroepsgoederenvervoer wordt bepaald door de service die je krijgt, zoals de accesoires bij een auto de prijs bepalen. Wil je niet teveel geld uitgeven voor een cursus, dan zul je dat merken in de service. Hoewel er niets mis is met een Fiat Panda, is het gewoon een feit dat die minder comfortabel is dan een Rolls-Royce. Dat gaat bij de keuze van je opleider niet anders zijn. Kies daarom niet alleen op basis van prijs, maar zeker ook op basis van de minmale standaard (en extra) service.

Ga voordat je een investering doet anders eens kijken bij een opleider, vraag een proefles aan !

TLEC

Contact Algemeen
+31 348 470 894
Contact Adviseur
Ron Niens
+31 646 266 367
ron@tlec.nl