Versneld Ondernemersdiploma Beroepsgoederenvervoer

 

Vaak wordt er gevraagd of wij versnelde opleidingen aanbieden. We zijn geen voorstander van versnelde opleidingen. De cursus is op zichzelf al intensief genoeg. Het combineren van de cursus Ondernemerexamen met privé en thuis is een hele uitdaging. Daarom adviseren wij basis om het niet sneller te doen dan drie maanden. Wil je toch sneller, dan kan dat wel. Je kunt via onze planning zelf je lesdagen en leslocaties kiezen. Plan je die dicht op elkaar dan kies je vanzelf voor een versnelde opleiding. Het snelst doorloop je de cursus in 2 weken.

 

Mocht je er achteraf achter komen dat het je inderdaad te snel gaat, dan is het nog geen probleem. Je kunt bij ons immers altijd kosteloos je lesdagen weer verzetten en het wat rustiger aan gaan doen.

 

 

 

Hoe snel je ook wilt, er is altijd de berperking van het examen financieel en calculatie. De wachttijd voor het examen is gemiddeld 4 tot 6 weken. De uitslag duurt ook nog 6 weken. Je kunt dus in ieder geval niet sneller dan 10-12 weken hierdoor. Mocht je er achteraf achter komen dat het je inderdaad te snel gaat, dan is het nog geen probleem. Je kunt bij ons immers altijd kosteloos je lesdagen weer verzetten en het wat rustiger aan gaan doen.

 

Bij TLEC kun je terecht voor het Ondernemerexamen beroepsvervoer. Wij zijn met name gespecialiseerd in het diploma voor het goederenvervoer, maar uiteraard helpen wij je ook verder voor het Ondernemerexamen in het personenvervoer.

 

Je kunt zelf bepalen op welke manier je de cursussen gaat volgen. Iedereen heeft immers zijn eigen voorkeur. De modules zijn op twee manieren te volgen

Schriftelijk

Klassikaal.

 

Maar je kunt deze twee ook combineren. Een deel schriftelijk en een deel klassikaal. Of eerst schriftelijk beginnen en later nog (delen) klassikaal volgen.

 

Wij bieden leslocaties aan op diverse locaties in Nederland. Lestijden zijn van 8.30 uur tot ongeveer 16.00 uur. De modules rouleren doorlopend op de verschillende locaties. Zo kun je op elk moment dus instappen in de cursus. Het maakt namelijk niet ui met welke module je begint en in welke volgorde je de modules afwerkt. Als je alle modules maar binnen vijf jaar hebt afgerond. Op onze website staat een planning. Op elke locatie worden doorlopende de modules gegeven. Je kunt vanuit deze planning zelf je lesdagen en locatie kiezen.

Het voordeel van dit modulair systeem is dat je hiermee zelf je tempo bepaald. Basis wordt op elke locatie om de twee weken een module gedraaid. Je volgt dus om de twee weken een les. In de tussenliggende week doe je het examen van de vorige module. Je hebt dus zes keer een week waarin je les hebt en zes keer een week waarin je het examen doet. Dat zijn in totaal twaalf weken om de zes modules te doorlopen. Dit tempo, van ongeveer drie maanden dus, is wat wij minimaal adviseren. Je kunt dit proces versnellen door de modules op verschillende locaties te gaan volgen. Je zou dan bijvoorbeeld elke week een module kunnen doen en tussendoor ook de examens. Zo doorloop je dan alle modules in zes weken. Let wel op dat dit een pak zwaarder is en het zal meer van je vergen uiteraard. Je kunt ook trager gaan dan de basis twaalf weken. Je kunt ook beslissen om bijvoorbeeld elke vier weken een module te doen. Dan doe je er dus zes maanden over om alle modules te doorlopen.

 

Maar is motto is niet voor niets flexibiliteit. Je kunt de lesdag ook kosteloos verplaatsen. Stel je hebt bepaalde data uitgezocht bij het inschrijven, maar het gaat je te traag of te snel. Of je wilt even een pauze houden. Geen probleem. Je gereserveerde lesdagen annuleer je dan en je kiest nieuwe dagen uit. Je volgt de cursus dus op de door jouw gewenste locatie en dag die je uit onze planning hebt gekozen. Je kunt de modules op verschillende locaties volgen, je kunt weekdagen en zaterdagen mixen. Je kiest zelf je tempo, en desgewenst pas je het tempo tijdens de cursus aan, of neem je even een pauze. Als je maar binnen 5 jaar alle modules hebt behaald.

Als je een schriftelijke cursus volgt bij ons dan kun je nadien ook nog lesdagen bij nemen. Veel cursisten doen dat bijvoorbeeld voor de modules financieel management en calculatie. Typisch de vakken waarbij dat beetje hulp van docent een wereld van verschil kan maken.

Hieronder geven wij globaal aan wat de studieduur is. Dit kan per persoon en per module verschillen, afhankelijk van je leeftijd, inzicht, algemene kennis en zo verder. De lesdagen duren elk 6 uur. De thuisstudie bestaat uit lezen, leren en vooral oefenen met de opgaven.

 

Je doet de volgende modules voor de opleiding:

bedrijfsmanagement (1 lesdag en 30 uur thuisstudie)

personeelsmanagement (1 lesdag en 30 uur thuisstudie)

wegvervoer goederen (2 lesdagen en 50 uur thuisstudie)

internationaal goederen (1 lesdag en 30 uur thuisstudie)

calculatie (3 lesdagen en 30 uur thuisstudie)

financieel management (4 lesdagen en 50 uur thuisstudie)

 

Waarom voor TLEC kiezen ?

 

Bij het kopen van een auto zit je uren te vergelijken over de modellen, merken, opties, en zo verder. Je gaat eens bij de dealer kijken naar de auto, er in zitten, beleven. Je doet een proefrit. Maar bij het kopen van een cursus, waar je je geld en je tijd voor moet investeren bepaal je de keuze op basis van een website, een prijslijst en locatie. Wordt het niet eens tijd dat je ook een proefrit maakt ?

Wat maakt onze cursus nu anders dan andere? Waarom zou je kiezen voor TLEC voor jouw ondernemersdiploma? Wij bieden, ten opzichte van de concurrentie, op een aantal vlakken een unieke service. Twijfel je ? Kom gratis en zonder verder verplichting een deel van onze lesdag volgen. Je kunt dan zelf oordelen of vraag een inlogcode aan voor ons gasten inloggedeelte. Je kunt dan ons lesmateriaal bekijken.

 

 • LESDAG GARANTIE - Afhankelijk van de locaties annuleren wij geen lesdagen wegens te weining deelnemers.
 • VERSCHILLENDE PAKKET KEUZE - Kies de boeken die bij jouw behoefte en budget passen.
 • BEREIKBAAR 7 DAGEN PER WEEK- Via de email en de telefoon
 • LESDAGEN GRATIS VERZETTEN - Je mag kosteloos en zo vaak je wilt je lesdagen verzetten
 • BEPAAL ZELF JE LESDAGEN - je kiest zelf je lesdagen uit onze planning en daarmee bepaal je zelf je tempo
 • GEEN VOORLEZEN - Tijdens de klassikale cursusdagen duidelijke uitleg, zelf je vragen stellen en een compacte samenvatting van de lesstof op papier
 • DOCENTEN UIT DE PRAKTIJK - en hebben zelf het vakdiploma en ervaring als zelfstandig ondernemer.
 • MODULAIR - Werk je modules en examens in je eigen tempo door
 • ONTWIKKELING IN EIGEN BEHEER - In begrijpelijke taal geschreven en aangepast aan de laatste exameneisen.
 • OEFENVRAGEN EN OEFENEXAMENS - In de LITE en FULL editie boeken zitten oefenvragen en oefenexamen erbij
 • ANTWOORDEN - Zijn inbegrepen, daar hoeft u niets extra's voor te betalen
 • NASLAGWERKEN - Die u mee moet nemen naar de examens zijn inbegrepen bij de FULL editie en los te bestellen voor de BASIC en LITE edities.
 • HOGE SLAGINGSPERCENTAGES

 

 

/div>

 

Het ondernemersdiploma - ook wel vakdiploma of getuigschrift vakbekwaamheid - heb je nodig als je als zelfstandig ondernemer in het vergunningsplichtige beroepsgoederenvervoer wilt gaan ondernemen, denk daarbij aan:

 

 • transport ondernemer
 • koerier
 • eigen rijder
 • zzp-er in transport

 

Beroepsgoederenvervoer wil zeggen je tegen betaling vervoer doet van goederen voor derden met een voertuig met een laadvermogen van meer dan 500 kilogram. De vergunningplicht geldt voor nationaal en internationaal vervoer. Om dit vervoer te mogen doen moet je een vergunning hebben van de NIWO. Deze vergunning krijg je als je vakbekwaam, kredietwaardig en betrouwbaar bent.

Voor je van start gaat als zelfstandige in het transport, moet je in bezit zijn van een vergunning voor beroepsgoederenvervoer over de weg. Er is geen mogelijkheid voor een tijdelijke vergunning, ook niet als je bezig bent met je studie bijvoorbeeld. Je kunt pas met je transportbedrijf beginnen en beroepsvervoer verrichten als je over een vergunning beschikt en je kunt pas een vergunning aanvragen als je vakbekwaam, kredietwaardig en betrouwbaar bent. lees hier verder over eigen transportbedrijf beginnen

 

Een zzper in het transport mag zich ook niet zomaar verhuren.

Een chauffeur die niet zelf in het bezit is van een vergunning mag zich niet verhuren aan een transportbedrijf en rijden met de vergunning van dat bedrijf. een transportbedrijf mag alleen gebruik maken van chauffeurs die:

 • bij het bedrijf in loondienst zijn, aan te tonen met een verklaring van dienstbetrekking of
 • ingehuurd zijn via een uitzendbureau dat erkend is door de IVW voor het verhuren van chauffeurs.

 

Collegiale inleen
Er kan wel tijdelijk gebruik worden gemaakt van een chauffeur van een ander transportbedrijf (collegiale inleen), maar dan moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

 • het bedrijf dat de chauffeur ter beschikking stelt is in bezit van een (Euro-)vergunning en de chauffeur kan een verklaring van dienstbetrekking tonen;
 • de chauffeur wordt ter beschikking gesteld door het andere bedrijf zonder winstoogmerk en bij wijze van hulpbetoon;
 • de inleen vindt plaats voor beperkte tijd.

 

ZZPer met vergunning mag zich wel verhuren aan transportbedrijf
een ZZPer mag zichzelf verhuren aan een ander transportbedrijf, maar dan moet de ZZPer wel voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • de ZZPer beschikt zelf over een (Euro-)vergunning voor beroepsgoederenvervoer over de weg;
 • de ZZPer beschikt zelf over het vrachtvoertuig, waarmee de goederen vervoerd worden. Dit mag koop, lease of huur zijn en moet schriftelijk vastgelegd zijn.
 • het (Euro-)vergunningbewijs op het vrachtvoertuig staat op naam van het transportbedrijf van de ZZPer.

 

lees verder over wat je nodig hebt om zzp-er in het transport te worden

 

Eigen Rijder

De term eigen rijder en zzp-er transport is uitgevonden om aan te geven dat je een zelfstandige transportondernemer bent met (meestal 1 auto, al dan niet in eigendom) en zonder personeel. Er is hier een belangrijk woord terug te vinden. Namelijk zelfstandige. Dat houdt in dat je een ondernemer bent en dus je als ondernemer moet gedragen, of te wel je hebt de verantwoordelijkheid over een onderneming. Je bent dus als eigen rijder geen werknemer meer!

 

Vaak wil de eigen rijder zich toch nog meer vergelijken met de werknemer dan de ondernemer. Veelal hoor je klagen dat eeneigen metselaar in de bouw zich gewoon kan verhuren en in de transportwereld kan dat niet zomaar. Je moet wel in je achterhoofd houden dat je een ondernemer (onderneming) bent en geen werknemer, dus moet je de regels voor de ondernemer (onderneming) volgen.

Om een metselonderneming te zijn moet je geen metseldiploma hebben. Om een transportonderneming te mogen zijn moet je een transportvergunning hebben. Zo is dat nu eenmaal. Dus als eigen metselaar in de metselwereld ben je eigenlijk een metselonderneming en die kan gewoon aan de slag. Maar als eigen rijder in de transportwereld ben je een transportonderneming en die hebben een vergunning nodig. lees verder over eigen rijder worden

Waarom het ondernemersdiploma (vakdiploma) en de vergunning?

Het ondernemersdiploma (vakdiploma) is een van de eisen voor de vergunning. Je hebt een vergunning nodig volgens EU en Nationale wetgeving voor het goederenvervoer als je vervoer doet voor derden tegen betaling met een voertuig dat een laadvermogen heeft van meer dan 500 kilogram. Het maakt daarbij niet uit of het voertuig dat je inzet eigendom. lease of huur is.

Het ondernemersdiploma - ook wel vakdiploma of getuigschrift vakbekwaamheid - heb je nodig als je als zelfstandig ondernemer in het beroepsgoederenvervoer of beroepspersonenvervoer wilt gaan ondernemen en is een van de drie eisen voor de vergunning. Dit geldt bijvoorbeeld voor de transportondernemer, zzp-er in het transport, koerier en zzp-er in het transport. Het vakdiploma is een van de drie eisen voor de NIWO eurovergunning. Je komt in aanmerking voor een Eurovergunning als je voldoet aan de volgende drie voorwaarden:

 • Vakbekwaamheid: je toont dit aan met een erkend vakdiploma ondernemer beroepsvervoer.
 • Kredietwaardigheid: je toont aan over voldoende financiele middelen te beschikken voor een correcte start en voortgang van de onderneming.
 • Betrouwbaarheid: je toont dit aan met een integriteitsverklaring beroepsvervoer (verklaring van goed gedrag), die je via Justitie of de gemeente kunt aanvragen.

 

 

 

Wanneer je het ondernemersdiploma (Getuigschrift Vakbekwaamheid) wilt behalen zijn er verschillende modules te volgen.

 

 • bedrijfsmanagement
 • personeelsmanagment
 • wegvervoer goederen
 • internationaal goederen
 • calculatie
 • finaniceel management

 

Voor meer informatie over de modules voor het ondernemersdiploma beroepsvervoer klik hier.

 

Mogelijkheden voor het volgen van de cursus voor het ondernemersdiploma beroepsvervoer

Om je voor te bereiden op het examen voor het ondernemersdiploma beroepsvervoer kun je bij TLEC de cursus voor het ondernemersdiploma volgen. Je kunt de cursus boeken aanschaffen en dan met zelfstudie of e-learning aan de slag gaan. Maar je kunt ook een cursus volgen waarbij je in de klas les krijgt van ons team van docenten. Of je maakt de combinatie. Je begint met de zelfstudie en volgt daarna nog voor (bepaalde) modules les. Wij hebben met onze boeken edities voor elk budget en studiewens een oplossing

 • basic editie - een volledige zelfstudie met alleen lesboeken
 • lite editie - een volledige zelfstudie met lesboeken en proefexamens
 • full editie - een zelfstudie of klassikaal les met alle service, uitgebreide lesboeken en werkboeken, online examentraining en ondersteuning .

 

Wij verzorgen de klassikale cursus op verschillende locaties in Nederland. je kunt via onze planning helemaal zelf kiezen welke modules je wanneer volgt en waar dat je die volgt. zo kun je dus jouw agenda aanpassen op onze planning. Je mag met elke willekeurige module beginnen en de modules in elke willekeurige volgorde volgen. je hoeft dus niet te wachten op het volgend cursusblok, maar kunt meteen instromen. Je lesdag keuze is gegarandeerd op onze locatie Montfoort-Utrecht. wij annuleren of verzetten je lesdag niet omdat er te weinig deelnemers zouden zijn op onze hoofdlocatie in Utrecht-Montfoort.

 

In montfoort (bij utrecht) bieden wij de lesdagen in een hoge frequentie aan,heb je volgende week wat extra tijd, dan kun je nog snel inspringen. dit is vooral handig als je in een bepaald seizoen het wat rustiger hebt en je de vrijheid wil hebben om van dat seizoen maximaal te profiteren. Je hoeft immers niet lang te wachten tot die ene module weer eens voorbij komt.

 

Je kunt de boeken en/of cursusdagen bij ons in een compleet pakket aanschaffen, of per module bestellen. Bij bestellen per losse module kun je de kosten spreiden. Bij bestellen van complete pakket hebben we een korting in de prijs verwerkt. Kijk voor meer informatie bij onze cursusprijzen voor het ondernemersdiploma.

 

Het examen doe je bij het seb via het ccv-cbr. Vier van de zes examens zijn per computer, je kunt elke werkdag terecht op de computer examen locaties. Twee van de zes examens (financieel en calculatie) gaan nog met pen en papier, gemiddeld drie keer per maand. De examens doe je per module en kun je allemaal heel makkelijk zelf aanvragen en inplannen. Je hebt dus voor een groot deel zelf in de hand wanneer je jouw examen gaat doen. Mogelijk heb je al diplomas die je een vrijstelling opleveren voor bepaalde modules. Je kunt bij het examenbureua je diplomas laten controleren en zijn beslissen of je dan een vrijstelling kunt krijgen.

 

 

De boeken voor de cursus voor het ondernemersdiploma beroepsvervoer

Om je voor te bereiden op het examen voor het ondernemersdiploma beroepsvervoer kun je bij TLEC de cursus voor het ondernemersdiploma volgen. Je kunt de cursus boeken aanschaffen en dan met zelfstudie of e-learning aan de slag gaan. Maar je kunt ook een cursus volgen waarbij je in de klas les krijgt van ons team van docenten. Of je maakt de combinatie. Je begint met de zelfstudie en volgt daarna nog voor (bepaalde) modules les. Wij hebben met onze boeken edities voor elk budget en studiewens een oplossing

 • basic editie - een volledige zelfstudie met alleen lesboeken
 • lite editie - een volledige zelfstudie met lesboeken en proefexamens
 • full editie - een zelfstudie of klassikaal les met alle service, uitgebreide lesboeken en werkboeken, online examentraining en ondersteuning.

 

De Basic en Lite boeken zijn zeer eenvoudige boeken die voor de goede zelfstudent zijn. De lesteksten zijn compact weergegeven. Bij de Basic boeken zijn geen oefeningen, de Lite boeken hebben per module wel 3 proefexamens. Bij de Basic en Lite boeken worden de wetboeken die je tijdens het examen mag gebruiken niet bijgeleverd. Ook is er geen ondersteuning per e-mail en telefoon bij deze variant. Ook het oefenen op de website is niet inbegrepen.

De Full service boeken zijn uitgebreide lesboeken en werkboeken. De lesboeken bevatten de lesteksten met voorbeelden en uitleg. De werkboeken bevatten per hoofdstuk oefenvragen en daarnaast diverse proefexamens. Op de website zijn naast de antwoorden en verder uitleg over de vragen uit de werkboeken, ook nog aanvullende oefeningen te vinden. De antwoordmodellen zijn dus inbegrepen en daar betaal je niets extra's voor. Heb je ondanks de uitleg in de antwoordmodellen op de website nog vragen, dan staat je persoonlijke coach 7 dagen per week van 8 uur tot 21 uur per e-mail en telefoon voor je klaar om je verder te helpen. De wetboeken die je nodig hebt om tijdens het examen op te zoeken worden erbij geleverd.

 

Waarop letten als je de prijzen van opleiders gaat vergelijken ?

De kosten per opleider kunnen ook enorm verschillen. Net zoals de kosten van een auto verschillen. De ene auto is de andere ook niet, net als bij een cursus. Je moet dus goed informeren bij een opleider wat je voor de cursusprijs krijgt. Dan kan opeens blijken dat goedkoop duurkoop is. Let op de voglende punten als je prijs en opleider voor de opleiding beroepsgoederenvervoer vergelijking gaat doen:

 • Wat vooor boeken krijg je geleverd. Zijn er lesboeken met voldoende uitleg en voorbeelden. Heb je oefenboeken met daarin oefenvragen en hoeveel oefenvragen krijg je. Zijn de oefenvragen dan ook in de stijl van het examen.
 • Krijg je de antwoorden bij de oefeningen geleverd en hoe uitgebreid is het antwoordmodel. Zit er voldoende extra uitleg bij de antwoordmodellen.
 • Moet je huiswerk opsturen en zo ja, hoe lang duurt het voordat je antwoord krijgt. Vaak kun je, als je geen antwoordmodellen geleverd krijgt, je huiswerk opsturen. Nadeel hiervan is dat je pas uren of dagen later je feedback krijgt over je huiswerk. Beter is om een uitgebreid antwoordmodel te krijgen bij je opleiding, dan kun je namelijk direct zelf je huiswerk nakijken en heb je dus direct feedback. Zeker voor de vakken calculatie en financieel management is dit heel belangrijk.
 • En wat als je vragen hebt tijdens je studie. Kun je dan iemand bereiken per email of telefoon. Hoe lang duurt het voordat je antwoord krijgt op email. En wanneer kun je bellen. Kun je bijvoorbeeld je docent bellen in de avonduren of in het weekend. De meeste studeren namelijk buiten hun eigen werk om en dat is dan in de avonduren en in het weekend. Wel zo makkelijk als je de docent dan in de avond, op zaterdag of op zondag kunt bellen.
 • Volg je een klassikale cursus dan moet je goed opletten of de lessen die je inboekt ook wel doorgaan. Het kan zomaar zijn dat een opleider het recht heeft om een cursus te annuleren of je naar een andere locatie te sturen als er te weinig deelnemers zijn. Vraag dit goed na of dit op de door jouw gewenste locatie van toepassing is. Heb je speciaal vakantie genomen, of heb je bewust gekozen voor een opleider in de buurt, dan kan het dus zomaar zijn dat je vakantie voor niets is opgenomen of dat je achteraf toch verder moet rijden.

 

Dus de prijs voor een opleiding beroepsgoederenvervoer wordt bepaald door de service die je krijgt, zoals de accesoires bij een auto de prijs bepalen. Wil je niet teveel geld uitgeven voor een cursus, dan zul je dat merken in de service. Hoewel er niets mis is met een Fiat Panda, is het gewoon een feit dat die minder comfortabel is dan een Rolls-Royce. Dat gaat bij de keuze van je opleider niet anders zijn. Kies daarom niet alleen op basis van prijs, maar zeker ook op basis van de minmale standaard (en extra) service.

Ga voordat je een investering doet anders eens kijken bij een opleider, vraag een proefles aan !

 

 

Zelfstudie (e-learning) of klassikale lessen volgen ?

 

De schriftelijke thuisstudie is voor wie geen tijd wil of kan vrij maken om de lessen te volgen. Je kunt alles thuis zelf doen, hebt je tijd helemaal zelf in de hand en je bent ook goedkoper uit dan met lesdagen.

Met de verschillende edities die we leveren basic-lite-full is er altijd wel een boekenpakket dat bij je studiewensen past. Met name de e-learning met Full service boeken wordt veel gevolgd. Hierbij heb je uitgebreide lesboeken en werkboeken ter beschikking. Op de website heb je toegang tot de antwoordmodellen en kunt direct je eigen huiswerk nakijken. Je hoeft dus niet te wachten op een docent die je huiswerk na kijkt en pas na enkele dagen een antwoord stuurt. Je hebt dus direct feedback over je resultaten. Mocht je toch nog met vragen zitten, dan staat je persoonlijke coach 7 dagen per week van 8 tot 21 uur voor je klaar om je vragen te beantwoorden via de e-mail en de telefoon. Op de website kun je ook nog aanvullende oefeningen maken ter voorbereiding op je examens.

Zijn er toch nog modules waar je achteraf graag lesdagen voor bij wilt nemen, geen probleem. die kun later los bijkopen. Veel cursisten die thuisstudie doen kopen voor calculatie en financieel management nog lesdagen bij. dit zijn vakken waar de ondersteuning van de docent nu net dat verschil kan maken.

 

De mondelinge lesdagen zijn ideaal voor wie de ondersteuning van een docent prettig vind en graag de rode draad krijgt aangereikt of de valkuilen krijgt uitgelegd.

Je kunt bij ons door het modulaire systeem op elk moment instappen en met elke willekeurige module van start gaan. Zo kun je dus praktisch elke week wel beginnen met de klassikale cursus voor het ondernemersdiplomas. je hoeft dus niet op het volgende cursus blok te wachten bij ons. En het tempo kies je ook zelf. de meeste cursisten kiezen om de modules in 3 tot 6 maanden te doorlopen. maar het kan ook sneller of langzamer. je mag ook tijdens je cursus nog van tempo wisselen. Bovendien is het netwerken tussen cursiten in de klas zakelijk ook niet slecht, er zijn toch al diverse samenwerkingen uit voort gekomen.

 

 

Prijzen voor de cursus voor het ondernemersdiploma beroepsvervoer

De cursus kan klassikaal (lesdagen) of via e-learning (thuisstudie) gevolgd worden. Hierbij staat je persoonlijke coach 7 dagen per week van 8 uur tot 21 uur via de email en telefoon tot je beschikking voor vragen. Daarnaast bieden wij ook budget boeken zonder verdere ondersteuning aan. De cursussen kunnen besteld worden als complete pakketten met alle modules, per losse module of via gespreide betalingen. De gespreide betalingen zijn alleen mogelijk voor de FULL service compleet pakket. De complete pakketten hebben als voordeel dat daar een korting in is verwerkt ten opzichte van de losse modules. Wie zijn kosten wil spreiden, of maar enkele modules heeft te doen kan ook per losse module bestellen.

 

kijk/print hier voor de complete prijslijst cursus ondernemerdiploma

 

 

Prijzen

KLASSIKAAL A5 pocket boek A4 grote letter boek
alle 6 modules boeken + 12 lesdagen € 2.822,00 € 3.140,00
bedrijfsmanagement boeken + 1 lesdag € 361,70 € 414,70
personeelsmanagement boeken + 1 lesdag € 361,70 € 414,70
wegvervoer goederen boeken + 2 lesdagen € 543,20 € 596.20
internationaal goederen boeken + 1 lesdag € 361,70 € 414,70
calculatie boeken + 3 lesdagen € 724,70 € 777,70
financieel management boeken + 4 lesdagen € 906,20 € 959,20

 

E-learning A5 pocket boek A4 grote letter boek
alle 6 modules boeken + e-learning € 1.007,00 € 1.325,00
bedrijfsmanagement boeken + e-learning € 180,20 € 233,20
personeelsmanagement boeken + e-learning € 180,20 € 233,20
wegvervoer goederen boeken + e-learning € 180,20 € 233,20
internationaal goederen boeken + e-learning € 180,20 € 233,20
calculatie boeken + e-learning € 180,20 € 233,20
financieel management boeken + e-learning € 180,20 € 233,20

 

Gespreid betalen A5 boek klassikaal A4 boek klassikaal A5 boek e-learning A4 boek e-learning
3 termijnen € 1.034,73 € 1.182,87 € 369,23 € 528,37
6 termijnen € 540,88 € 618,32 € 193,01 € 276,19
9 termijnen € 376,27 € 430,13 € 134,27 € 192,13
12 termijnen € 293,96 € 336,04 € 134,27 € 150,10

 

Budget boeken BASIC BOEK LITE BOEK
alle 6 modules boeken € 318,00 € 667,80
bedrijfsmanagement boeken € 58,30 € 116,60
personeelsmanagement boeken € 58,30 € 116,60
wegvervoer goederen boeken € 58,30 € 116,60
internationaal goederen boeken € 58,30 € 116,60
calculatie boeken € 58,30 € 116,60
financieel management boeken € 58,30 € 116,60

 

 

Planning voor de cursus voor het ondernemersdiploma beroepsvervoer

 

kijk hier voor de planning cursus ondernemerdiploma

De leslocatie Montfoort bij Utrecht is onze hoofdleslocatie met extra hoge frequentie en lesdaggarantie. De les gaat dus altijd door en we annuleren niet wegens te weinig deelnemers. En in tegenstelling tot de meeste opleiders gaan we het hele jaar door, ook tijdens de zomer gaan we dus gewoon door. Volg ook in juli en augustus de cursus bij ons.

De modules voor het ondernemersdiploma worden op de locatie Utrecht-Montfoort 6 dagen per week georganiseerd en dat 48 weken per jaar. Elke twee weken is er dus een volledige cyclus van alle modules voor het ondernemersdiploma. De locatie Utrecht-Montfoort kent een lesdag garantie. Je les gaat dus altijd door, ongeacht het aantal deelnemers. Lestijden van 8.30 uur tot 16.00 uur mogelijk op werkdagen en zaterdagen.

Verder bieden wij naast onze hoofdleslocatie Utrecht-Montfoort ook leslocaties aan op locaties naar jouw wens. Bij voldoende deelnemers kunnen we opleiding in jouw buurt organiseren. Informeer naar prijzen en mogelijkheden.

 

Wat maakt onze planning zo uniek ?

 • Je kunt deze week, of volgende week al beginnen
 • Je kiest zelf je lesdagen en locatie uit via onze planning en kiest daarmee je eigen tempo
 • Je kunt met elke willekeurige module starten
 • Je kunt de modules in elke willekeurige volgorde volgen
 • Je kunt op onze locatie in Utrecht-Montfoort kosteloos je lesdagen verzetten
 • Je lesdag gaat gegarandeerd door op onze locatie in Utrecht-Montfoort
 • Je lesdag wordt op de locatie Utrecht-Montfoort niet geannuleerd wegens te weinig deelnemers

 

 

Leslocaties voor de cursus voor het ondernemersdiploma beroepsvervoer

Onze belangrijkste leslocaties is de locatie Utrecht-Montfoort. Hier worden alle modules 6 dagen per week gegeven. Op deze locaties heeft u ook lesdag garantie. Er zijn geen minimum aantal deelnemers om de les door te laten gaan. De lestijden op deze locatie is van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Verder bieden wij naast onze hoofdleslocatie Utrecht-Montfoort ook leslocaties aan op locaties naar jouw wens. Bij voldoende deelnemers kunnen we opleiding in jouw buurt organiseren. Informeer naar prijzen en mogelijkheden.

kijk hier voor de planning cursus ondernemerdiploma

 

Wat maakt onze planning zo uniek ?

 • Je kunt deze week, of volgende week al beginnen
 • Je kiest zelf je lesdagen en locatie uit via onze planning en kiest daarmee je eigen tempo
 • Je kunt met elke willekeurige module starten
 • Je kunt de modules in elke willekeurige volgorde volgen
 • Je kunt op onze locatie in Utrecht-Montfoort kosteloos je lesdagen verzetten
 • Je lesdag gaat gegarandeerd door op onze locatie in Utrecht-Montfoort
 • Je lesdag wordt op de locatie Utrecht-Montfoort niet geannuleerd wegens te weinig deelnemers

 

Montfoort (bij Utrecht) heeft veel lesdagen in hoge frequentie. dit is handig als je bijvoorbeeld in je rustige seizoen spontaan snel nog een module wilt volgen. je hoeft nooit lang te wachten voordat er weer een module te volgen is.

 

CERTIFICAAT ONDERNEMERSIPLOMA SOOB TLECSoob subsidie voor de cursus ondernemersdiploma beroepsvervoer

Tot 300 euro subsidie per module. De klassikale en de e-learning cursus vakbekwaamheid komen in aanmerking voor de SOOB subsidie. Voor de klassikale en e-learning transportmodules kunt u tot maximaal 300 euro subsidie verkrijgen per module !

 

TLEC voldoet aan de eisen, die gesteld zijn aan de certificering. Op grond daarvan heeft het Sector Instituut Transport en Logistiek ons het certificaat gecertificeerde opleider transport en logistiek verstrekt. Via www.soobsubsidiepunt.nl kun je SOOB subsidie aanvragen voor diverse opleidingen.

Er zijn allerlei eisen/voorwaarden om recht te hebben op deze subsidie. De belangrijkste is dat je werkgever hiervoor minstens afdracht voor doet op je loonstrook. Is dit niet het geval, dan heb je al zeker geen recht op de subisidie. Voorts raden we je met klem aan om de voorwaarden en reglementen van de SOOB door te lezen op hun website: www.soobsubsidiepunt.nl

De uitvoering van de subsidie is opgedragen aan Sectorinstituut Transport en Logistiek. Sectorinstituut Transport en Logistiek draagt zorg voor het verwerken van de aanvragen voor Subsidie. Om voor subsidie in aanmerking te komen dient de opleiding waarvoor subsidie is aangevraagd gevolgd te worden bij een opleider en voor zover sprake is van een branchekwalificerende opleiding dient het examen afgenomen te zijn bij een Examenstelling. Een overzicht van opleiders en exameninstellingen wordt gepubliceerd op de website van het SOOB Subsidiepunt.  Om voor subsidie in aanmerking te komen dient de aanvragen voor de desbetreffende deelnemer(s) conform en op basis van de SOOB CAO daadwerkelijk aan SOOB af te dragen, ofwel dient de aanvrager de desbetreffende deelnemer in dienst te nemen binnen 4 maanden na afronding van de opleiding en alsdan conform en op basis van de SOOB CAO daadwerkelijk aan SOOB af te dragen.

TLEC staat los van de SOOB subsidie en de taak van TLEC zal niet verder gaan dan het invoeren van de opleiding op de website www.soobsubsidiepunt.nl en het voorzien van de benodigde presentielijsten. TLEC zal namens de aanvragen (een deel van) de benodigde gegevens aan leveren. De juistheid en volledigheid van de aangeleverde gegevens is de verantwoordelijkheid van de aanvrager. Het is de verantwoordelijkheid van de aanvragen van de subsidie om aan TLEC de juiste gegevens tijdig te verstrekken. TLEC  zal niet actief vragen om deze gegevens, zowel voor aanvang van de opleiding als tussentijdse wijzigingen van de opleiding. TLEC kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor het niet verkrijgen van de subsidie om welke reden dan ook.

 

 

TLEC

Contact Algemeen +31 348 470 894
Contact Adviseur Ron Niens +31 646 266 367 ron@tlec.nl